Sak Yans Muay Thai

OM OSS

Vi som förening är medlem i Svenska Muay Thai Förbundet som är ett SF (special förbund) som hör till SB&K (Svenska budo & kampsportsförbundet). Alla förbund i SB & K är medlemmar i Svenska Riksidrottsförbundet och följer deras regler och rekommendationer precis som andra föreningar som är medlem i RF.


Vi är väldigt engagerade inom sporten och är aktiva utövare inom träning och tävling och att tränarna utvecklas i sin kunskap hela tiden med olika utbildningar som anordnas genom bla. SISU idrottsutbildarna, SB&K men även utbildningar i Thailand är en självklarhet för oss.

Vår värdegrund

Oavsett bakgrund & oavsett vilken plats man är född på i världen så är alla medlemmar i våran fighter-familj. Vi är en plats där alla blir hörda och har en plats som bara en själv kan fylla genom att delta i våra aktiviteter. Det här ser vi som en självklarhet eftersom innebörden i den första meningen ingår i värdegrunden vi står för.


Respekt: Respekt får man när man ger det och hos oss ska man respektera alla andra och sig själv, och framförallt visa respekt till sina tränare som ger kunskap och som ger av sin tid för att lära ut Muay Thai, förhållningsregler och det ansvar som medföljer när man väljer att vara en medlem i våran förening, men även att visa ansvar och respekt mot samhället.


Ödmjukhet: För att vara hård måste man vara mjuk och det är ödmjukheten som formar varje person så att hen ska kunna ta till sig av det som tränaren väljer att lära ut. Ödmjukhet innebär också att vi alla är människor och att ingen är mer värdefull än någon annan.


Disciplin: Disciplin gör oss starkare och håller oss aktiva när motivationen tar en paus ibland, och den ska finnas med i varje träning.


Dessa ord är av stor betydelse för varje medlem eftersom de kommer att påverka hela deras livsstil, för genom att visa ovanstående egenskaper på träningarna så måste de även utöva de efter träningarna i sina vanliga liv, i fall de vill lyckas med att formas av Muay Thai. Vi står för våra åsikter och det vi väljer att göra för att föreningen och medlemmarnas mentala och fysiska välmående ska vara så bra som möjligt. Vi vidtar åtgärder i alla situationer som kan vara negativa för oss som förening, sporten, vårat samhälle eller individen hos oss.


Doping, missbruk och andra destruktiva levnadssätt är inte att respektera sina medmänniskor eller träningskamrater, och vi tar avstånd från allt vad som är inbegripet i det.


Vi anser att man ska få den hjälp och det stöd man behöver för att kunna lämna ett destruktivt liv eller psykisk ohälsa och därför satsar vi stor tid och kraft på ungdomar och äldre som vill komma tillbaka in i samhället och vill ha hjälp av oss, för att slippa vara i utanförskap.Tränare

Magnus Persson

Magnus är grundare till Sak Yant Muay Thai och är en av huvudtränarna för klubben och är ordförande i tränarkommittén. Magnus är tränare för grupperna Steg 1 & Steg 2, samt för tävlingsgruppen, så är det tävling inbokat på schemat så ser du garanterat honom oavsett dag eller tidpunkt i träningslokalen med handskar eller mittsar på händerna för att finslipa boxarna inför matchdagen.

email: magnus@sakyantmuaythai.com

Ana Saldes Persson

Ana är tränare för vår tjejgrupp ”Girls Only” och sitter med i Sak Yant Muay Thais styrelse som kassör. Utöver det så är hon även engagerad inom sporten på nationell nivå som ordförande i utbildningskommittén i Svenska Muay Thai Förbundet och har även kassörposten i förbundet. Så är du medlem i en annan klubb i landet och deltagit i SM så har du nog träffat på henne där.

email: ana@sakyantmuaythai.com

Erik Hell

Det nyaste kortet i samlingen av tränare på klubben och är med och tränar våra ungdomar. Erik har varit aktiv som thaiboxare i flera år och i sitt bagage har Erik varit aktiv inom amerikansk fotboll både som spelare och tränar. Och går du förbi klubben och hör ljud som liknar pistol skott så är det Erik som sparkar på mittsarna.


Linus Matz

Linus är ordförande i Sak Yant Muay Thais styrelse och en av eldsjälarna på klubben. Linus är även ansvarig tränare för barn- och ungdomsträningsgrupperna. Linus tränar aktivt och kommer man förbi klubben, oavsett dag, så ser du nog honom där det är full fart på mittsarna. Förutom att Linus tränar i Sverige så har han tränat i Thialand för att fördjupa sina kunskaper ännu mer.

email: linus@sakyantmuaythai.com

Maja Ollas

Maja är det vassa kortet när det gäller dom yngsta medlemmarna på klubben, är du förälder eller på klubben och det är barn träning så kommer du märka någon med stort leende som tränar upp barnens rörelse rikedomar med konstens alla knep.

Svenska Muay Thai Förbundets steg utbildningar 1 & 2 och domarkurs deltog några av oss på i Sundsvall som hölls på Drakstadens Muay thai med instruktörerna Jörgen Kruth och Joakim Karlsson

Svenska budo & kampsports förbundet bjöd in till vidareutbildning för tränare på Swedish national training centre på Bosön där några av oss deltog och utbytte erfarenheter av andra kampsporter och klubbar.